Ledarkvaliteter

Din samtalspartner när du behöver hjälp att komma vidare

WRITTEN BYTherése M. Sandberg

”Jag behöver en förändring….”

Känner du igen dig? Ibland behöver vi hjälp med att komma vidare mot den förändring vi kan se framför oss. Genom coaching hjälper jag dig med att:

  • Förstå ditt syfte, ditt varför
  • Förflytta dig mot en lösning
  • Utmana dig själv och ta dig ur din komfortzon
  • Utveckla nya tankevanor
  • Fastställa mätbara mål (personligt, ekonomiskt, fysiskt, professionellt etc.)
  • Prova något nytt utanför din komfortzon för att få ett annat resultat i ditt liv – givet att du är redo för det.

När du står inför en utmaning eller vill utvecklas och bli den du vet att du kan vara, kan livscoaching vara lösningen för dig.

Vad handlar coaching om?

Att gå till en coach kan jämställas med en riktigt bra personlig tränare på gymmet.

Genom coachingprocessen och dess metodik lägger vi fokus så att du kan ansvara för de mål du ställer upp för dig själv att du vill nå.

När du anlitar en life coach får du en oberoende och objektiv syn på ett dilemma eller en fråga genom linsen från ett outsiderperspektiv. Det innebär att jag som din coach kan hjälpa dig att se ett nytt perspektiv på den utmaning du står inför.

Det är i sammanhanget viktigt att betona att coaching inte är att likställa med terapi, utbildning eller rådgivning – även om coaching emellanåt kan innehålla inslag av rådgivning och utbildande moment.

Vem är det jag vanligtvis coachar?

Jag finns till för dig som vill se en förändring i ditt liv. Och jag arbetar vanligtvis med dig som har ett så kallat ”growth mindset” – vilket är inställningen att förändring är möjlig – och som känner dig redo och är villig att förändras. Det är också vanligt förekommande att jag coachar människor som känner att de nått en platå i någon form i sitt liv eller i sin karriär och vill utforska vad nästa steg kan vara.

Coaching är effektivt på en mängd områden – såväl professionellt som i privatlivet. Nedan specas några av dessa områden:

Ledarskapsförmågor, Time Management, Konflikthantering, Strategisk planering, Budgetplanering, Kommunikationsförmågor, Tillit, Mellanmänskliga förmågor, Kreativitet, Relationer, Stresshantering, Prioriteringar, Mål, Hälsa, Känsloliv, Familj, Hobbies, Utbildning, Karriär, Vänner, Sport m. fl.

Hur du säkerställer ett kompatibelt partnerskap med din coach

Tänk på ett starkt partnerskap som du för närvarande har i ditt arbete eller i ditt liv. Titta på hur du byggde upp det förhållandet och vad det är som är viktigt för dig. Du kommer att vilja bygga detsamma i ett coachningsförhållande. Det är därför viktigt att du känner att du hittar en coach som passar dig. Här nedan följer några tips:

  • Intervjua mer än en coach för att bestämma dig för ”vem som känns rätt”. Coacher är vana vid att träffas för ett avstämningssamtal och den här typen av inledande konversation är vanligtvis gratis. När du bokar ditt introduktionssamtal hos mig är det givetvis avgiftsfritt.
  • Leta efter både likheter och skillnader mellan din coach och dig själv för att se över hur din coach kan stödja din tillväxt som individ.
  • Diskutera dina mål med coachen och ta upp om det är någon särskild aspekt som är extra viktig för dig att coachen har kunskap inom.

I det inledande samtalet är det brukligt att ta upp hur du som klient kan gå tillväga om du framledes skulle känna att det inte blir som du tänkt med den coach du går till, eller om du skulle känna att det inte går bra med den coach du börjat dina samtal med. En erfaren och professionell coach tar upp detta vid det första samtalet och har ett avtal som också reglerar hur den här typen av frågor kan hanteras.

Kom ihåg att coachning är ett partnerskap, så det är viktigt att vara ärlig och och prata med din coach om du känner att det skulle vara några problem.

Varmt välkommen att boka ditt första kostnadsfria introduktionssamtal med mig! Genom att följa länken nedan kommer du enkelt i kontakt med mig.

Kontakta Therése här >

Ledarkvaliteter

Din samtalspartner när du behöver hjälp att komma vidare

WRITTEN BYTherése M. Sandberg

Välkommen att höra av dig!
therese.sandberg@epmconsulting.se