Skip to main content

Självledarskap

Varför ska vi satsa på Självledarskap, undrade ledningen!

WRITTEN BYTherése M. Sandberg

I den här serien om självledarskapets individuella och kollektiva kraft får du en djupare inblick i effekter och fördelar för dig själv, för andra och organisationen.

Varför ska vi satsa på självledarskap? Den frågan fick jag under ett webinar. Och här hittar du en del av mitt svar.

Självledare tar ansvar för inte bara sina liv, utan också för sin framgång. Och detta spiller över på organisationen. En självledare har god kontroll över sina arbetsuppgifter, frågar efter vad de behöver och strävar efter att nå uppsatta mål.

Förutom att självledare har utvecklat sin självmedvetenhet, är de utrustade med inte bara självförtroende, utan även självinsikt och personlig effektivitet. De känner till sina styrkor, de tar reda på hur de ska förbättra dem och de har en stark tilltro till sin förmåga att nå sina mål. Självledare vet också hur de övervinner de begränsningar som hindrar deras förmåga att lösa problem, de tar itu med utmaningar och de samutvecklar innovativa och kreativa lösningar. De är motiverade, produktiva och kreativa. Och självledare är motståndskraftiga vad gäller både motgångar och förändringar.

Men det är inte allt. Självledare stödjer, uppmuntrar och inspirerar andra att bli självledare. Dessutom är de ofta bra mentorer eftersom de fungerar som goda förebilder. Och att uppmuntra till självledarskap i organisationen som helhet, eller inom ett team leder till fler samarbetsvilliga, engagerade och effektiva medarbetare.

Imorgon fortsätter Självledarskapskalendern och har du några funderingar, eller om du vill ha stöd i arbetet med att stärka upp ditt eget självledarskap, eller i organisationen, är du alltid varmt välkommen att höra av dig!

Har du frågor, vill du upskilla, reskilla, eller rightskilla och få med dig kunskap om hur du leder dig själv och andra mer framgångsrikt? Följ länken nedan till vårt program ”Självledarskap”. Programmet startar den 17 februari-22. 

Varmt välkommen att höra av dig med din anmälan, eller om du har några frågor!

Länk till utbildningen ”Självledarskap”

Självledarskap

Varför ska vi satsa på Självledarskap, undrade ledningen!

WRITTEN BYTherése M. Sandberg