Skip to main content

Självledarskap

Uttryck ditt ledarskapssyfte!

WRITTEN BYTherése M. Sandberg

I den här serien om självledarskapets individuella och kollektiva kraft får du en djupare inblick i effekter och fördelar för dig själv, för andra och organisationen.

Har du tagit dig tid till att reflektera över, tydliggöra och definiera ditt syfte som ledare? Om inte, så kommer här några snabba tips på hur det kan göras.

Det första steget är att utforska dina färdigheter, dina värderingar och de aktiviteter som ger dig energi. När det är gjort är nästa steg att tydliggöra ditt syfte så att du kan leverera det på max en minut om någon skulle fråga dig om det. En till två meningar, tydligt, kortfattat och förklarande.

På detta sätt förtydligar du hur du kommer att leda och vad som ska styra dina handlingar och vad det ska leda till. Du kan börja så här:

Mitt syfte som ledare är . . .

För att ditt ledarskapssyfte ska bli så tydligt som möjligt, behöver det vara personligt. Det bör sammanfatta vad du står för och hur just du kommer att agera. Hämta gärna inspiration om du behöver, men låt orden komma ifrån dig så att det blir genuint och äkta. Och genom att definiera ditt ”varför du gör det du gör” har du början på ditt syfte som ledare.

När du har kommit fram till ditt syfte, börja då dela det med andra för att skapa tillit med de du har förmånen att leda.

Vill du ha stöd i arbetet med att stärka upp ditt ledarskap eller självledarskap är du alltid varmt välkommen att höra av dig!

Har du frågor, vill du upskilla, reskilla, eller rightskilla och få med dig kunskap om hur du leder dig själv och andra mer framgångsrikt? Följ länken nedan till vårt program ”Självledarskap”. Programmet startar den 17 februari-22. 

Varmt välkommen att höra av dig med din anmälan, eller om du har några frågor!

Länk till utbildningen ”Självledarskap”

Självledarskap

Uttryck ditt ledarskapssyfte!

WRITTEN BYTherése M. Sandberg