Skip to main content

Ledarkvaliteter

En balans mellan hårda och mjuka förmågor är receptet för ett komplett ledarskap och för framgång

WRITTEN BYTherése M. Sandberg

Det är en hel del skills som du som ledare behöver möta upp för att kunna göra ett bra jobb. Det handlar bl.a. om att förfoga över relevant branscherfarenhet, ha teknisk kompetens, ha kunskap om utveckling av strategier, målsättning, processer och budgetarbete. Som jag ser det är det den hardware du förfogar över.

Men vi behöver komplettera vår hardware med software – annars kommer vi ”noware”

Det är som att utveckla hårdvara, men att negligera den mjukvara som krävs för att hårdvaran ska vara brukbar och fungera optimalt. Och det är som att enbart förlita sig på logik och det som vi fysiskt kan ”ta” på. Vi missar något mycket väsentligt då, tänker jag.

För vi behöver väl utvecklad software för att fungera effektivt i team, för att kommunicera och sälja in idéer el. produkter internt såväl som externt, samt för att supportera i svåra tekniska frågor. Och vi behöver utveckla vår software för att fungera mellanmänskligt optimalt.

Som jag ser det är optimering av min software som finkalibrering av mjukvaran i min dator. Det är att underhålla min programvara för att nå bästa utvecklingsnivå och smidighet. För när hardware och software möts, då skapar vi de bästa förutsättningarna för att samskapa den bästa versionen av oss själva och vårt erbjudande.

Hur optimerar du din software?

Vill du veta mer om HUR, så är jag inte längre bort än ett PM ✨

Del 1: ”När de hårda förmågorna spelar solo, är resten av orkestern overksam” hittar du här >

Vill du upskilla och få med dig kunskap om hur du kan stärka de mellanmänskliga förmågorna i ditt ledarskap? Följ länken nedan till vår utbildning ”Framtidens Ledare”.

Varmt välkommen att höra av dig om du har några frågor!

Länk till utbildningen ”Autentiskt Ledarskap

Ledarkvaliteter

En balans mellan hårda och mjuka förmågor är receptet för ett komplett ledarskap och för framgång

WRITTEN BYTherése M. Sandberg