Skip to main content

Coaching

Din samtalspartner när du behöver hjälp med att komma vidare

WRITTEN BYTherése M. Sandberg

Ibland behöver vi hjälp med att se över vad vi kan behöva göra för att komma vidare. Ibland kan vi behöva hjälp med att bryta invanda mönster.

Genom coaching hjälper jag dig med att:

  • Finna lösningar på utmaningar
  • Fastställa mätbara mål
  • Prova något nytt för att få ett annat resultat
  • Utmana dig själv och ta dig ur din komfortzon
  • Utveckla nya tankevanor

När du står inför en utmaning eller vill utvecklas och bli den du vet att du kan vara, då kan coaching vara lösningen för dig.

Vad handlar coaching om?

Att gå till en coach kan jämställas med en riktigt bra personlig tränare på gymmet.

När du anlitar en coach får du en oberoende och objektiv syn på ett dilemma eller en fråga genom linsen från ett outsiderperspektiv. Det innebär att jag som din coach kan hjälpa dig att finna nya perspektiv och lösningar på den utmaning du står inför.

Genom coachingprocessen och dess metodik lägger vi tillsammans fokus på att finna vägar så att du kan uppnå dina mål.

Det är i sammanhanget viktigt att betona att coaching inte är att likställa med terapi, utbildning eller rådgivning – även om coaching emellanåt kan innehålla inslag av både rådgivande och utbildande moment.

Vem är det jag vanligtvis coachar?

Det är vanligt förekommande att jag coachar dig som är ledare och behöver en samtalspartner, så att du kan frigöra din ledarpotential och din förmåga att göra skillnad.

Jag finns här för dig som på ett eller annat sätt vill se en förändring i ditt arbets- eller privatliv. Och jag arbetar vanligtvis med dig som har ett så kallat ”growth mindset” – vilket kan beskrivas som inställningen att förändring är personligt möjlig.

Det kan också vara så att du känner att du nått en platå i din karriär och vill utforska hur nästa steg kan se ut.

I vilka sammanhang passar coaching?

Coaching är effektivt på en mängd områden – professionellt såväl som i privatlivet.

Nedan specas några av dessa områden:

Ledarskapsutmaningar, Relationer, Stresshantering, Prioriteringar, Konflikthantering, Motivation, Engagemang, Kommunikationsförmågor, Tillit, Mellanmänskliga förmågor, Kreativitet m.m.

Hur säkerställs ett kompatibelt partnerskap med din coach?

Tänk på ett starkt partnerskap som du för närvarande har i ditt arbete eller i ditt liv. Se över vad det är som gör att det fungerar väl och vad det är som är viktigt för dig. Du kommer att vilja bygga detsamma i coachingrelationen. Det är därför viktigt att du känner att du hittat en coach som passar dig. Här nedan följer några tips på hur du kan gå tillväga:

  • Hör av dig till fler än en coach innan du bestämmer dig för ”den som känns rätt”. Det handlar om att hitta en coach som du känner tillit och förtroende för. Vi coacher är vana vid avstämningssamtal och den här typen av inledande samtal är vanligtvis gratis. När du bokar ett introduktionssamtal med mig är det givetvis avgiftsfritt.
  • Leta efter både likheter och skillnader mellan coachen och dig själv för att se över hur din coach kan stödja din tillväxt som individ.
  • Diskutera dina mål med coachen och ta upp om det är någon särskild aspekt som är extra viktig för dig att coachen har kunskap inom.

Vad kan jag förvänta mig när jag kontaktar en coach första gången?

Du kan förvänta dig att i det inledande samtalet få möjlighet att stämma av coachens erfarenhet och kvalifikationer. Det kan handla om att ställa frågor om de områden som coachen specialiserat sig på, vilka organisationer, eller ledarnivåer som coachen fokuserat sitt arbete mot. Andra vanliga aspekter kan handla om vilka bedömningar coachen är van att leverera, utbildningsnivå, eller certifiering.

I det inledande samtalet ges du tillfälle att prata om vad det är du behöver hjälp med, vad du tycker är viktigt eller vad det är du skulle vilja uppnå.

Du kan även förvänta dig att få höra mer om hur du som klient kan gå tillväga om du framledes skulle känna att det inte blir som du tänkt med den coach du väljer att gå till, eller om du skulle känna att det inte går bra med den coach du börjat dina samtal med. En erfaren och professionell coach tar upp detta vid det första samtalet och har också ett avtal som reglerar hur den här typen av frågor hanteras.

Coachning är ett partnerskap, så det är viktigt att vara ärlig och och prata med din coach om du känner att det skulle vara några problem.

Varmt välkommen att boka ditt första kostnadsfria introduktionssamtal med mig! Genom att följa länken nedan kommer du enkelt i kontakt med mig.

Boka ditt första samtal här >

Coaching

Din samtalspartner när du behöver hjälp med att komma vidare

Varmt välkommen till oss på EPM!